Vacature Afdeling Nieuwe Waterweg Noord

Vacature voorlichter

Wij zoeken voorlichters!

Met het streven naar een dementievriendelijke samenleving zijn voorlichters nodig. De afdeling Nieuwe Waterweg Noord van Alzheimer Nederland zoekt daarom op korte termijn voorlichters.

Er zijn verschillende voorlichtingsactiviteiten zoals bemensen van een stand bij lokale activiteiten en voorlichting geven bij maatschappelijke organisaties, gemeenten of midden en klein bedrijf. In overleg met de betreffende organisatie en de voorlichters bekijken we wanneer de voorlichting plaats kan vinden. Alzheimer Nederland organiseert trainingen voor haar voorlichters. 

Vind je het leuk om voor groepen te spreken en heb je kennis van dementie of ben je bereid je hier in te verdiepen/over dementie te leren? Heb je altijd al vrijwilligerswerk willen doen? Dan is dit wat voor jou.

Wil je meer weten over deze vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met onze voorzitter Joke Bol, joke.bol@kpnmail.nl, telefoon nummer:  06-27102147

Voorlichting

Als voorlichter informeer je de samenleving over dementie en de ingrijpende gevolgen voor de persoon met dementie en de mensen om hem/haar heen. Via  lezingen en brede informatie verspreiding breng je kennis over en biedt je mensen de mogelijkheid vragen te stellen.

Op deze manier kan je als voorlichter het taboe rondom dementie doorbreken. Je geeft informatie over dementie en over de ondersteuning en hulp die hierbij te vinden is.

 

 

 

 

Deze pagina maakt deel uit van