Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij Nieuwe Waterweg noord. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol

Als secretaris ben je de rechterhand van de voorzitter. Je ondersteunt de voorzitter en bewaakt de gemaakte afspraken van het afdelingsbestuur. Je organiseert de invulling van het activiteitenplan. Ook organiseer je bestuursvergaderingen en bereidt deze voor. Als administratieve spin-in-het-web stroomlijn je de informatie die vanuit jouw regio en het landelijk bureau naar de afdeling komt en vice versa. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer van de vrijwilligers in jouw afdeling. De gemiddelde tijdsbesteding voor deze functie bedraagt 4 – 8 uur per week en is mede afhankelijk van de grootte en de samenstelling van het bestuur en de regio.

Dus ben jij iemand die:

· Een administratieve spin-in-het-web is?

· Vaardig is met taal én Microsoft Office?

· Van nature nauwkeurig is?

· Het leuk vindt met verschillende mensen in contact te komen?

We komen graag met je in contact

Wil je graag nader met ons kennismaken? Ga dan naar Klik hier.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! Klik hier.

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of e-mail Johan Sevenhuijsen, voorzitter van de afdeling Nieuwe Waterweg Noord.