Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Wei Zorgen voor pap

Filmmaker Ruud Lenssen volgt zijn vader Jac nadat hij de diagnose dementie heeft gekregen. Terwijl Jac vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als echtgenote en mantelzorger. Ondertussen komt een onvermijdelijk afscheid steeds dichterbij. De documentaire toont de impact van dementie op een gezin. Ruud Lenssen (34) filmde zijn ouders de laatste twee jaar die zijn vader nog thuis kon wonen. Het resultaat is een intieme film waarmee hij de worsteling rondom dementie bespreekbaar wil maken.

 

Het Alzheimer Café is een informatiebijeenkomst met ruimte om elkaar te ontmoeten, verhalen uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige vrijwilligers en professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur en de toegang is gratis.

Deze activiteit is onderdeel van Noord-Holland Noord

Alzheimer Nederland biedt regionaal hulp en advies, bijvoorbeeld via het Alzheimer Café en de Onvergetelijke Kookclub. Bezoek een fijne ontmoetingsplek bij jou in de buurt voor tips en informatie over dementie. Krijg antwoord op vragen en wissel ervaringen uit met lotgenoten.