Bibliotheek Langedijk Samen Dementievriendelijk

Training ‘Samen dementievriendelijk" bibliotheek Zuid Scharwoude

Waarom Samen dementievriendelijk?

In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar ruim 500.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Daarom bieden wij trainingen 'Omgaan met dementie'. 

4 juli 2022 waren er 14 deelnemers (vrijwilligers en medewerkers) die de training Samen dementievriendelijk hebben gevolgd. Een groot aantal van de deelnemers had/heeft ervaring met mensen met de ziekte Dementie binnen de familie of in de direkte omgeving.

De PowerPoint werd met belangstelling gevolgd. Van de gelegenheid om nader vragen te stellen werd goed gebruik gemaakt. Het  was een levendige uitwisseling van persoonlijke ervaringen. Daarna werden er twee situatie uitgespeeld aan de hand van de GOED methode. Via de GOED methode werden er 2 conclusies getrokken: het vraagt creativiteit en dementievriendelijk is geen toverformule.

Conclusie van de medewerkers en vrijwilligers bibliotheek Zuid-Scharwoude: een zinvolle bijeenkomst met kennis en inzichten die gebruikt gaan worden in het eigen dagelijks leven en werk!

 

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door