RECORD BEDRAG VOOR HET EERSTE KISTJE ASPERGES 2022

Uitreiking cheque Alzheimer Nederland.

ALZHEIMER NEDERLAND wordt verrast met cheque van 23.000 euro.

Het was alweer de derde keer dat het eerste kistje witte asperges, het witte goud, by Broersen werd geveild onder lokale bedrijven waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. De veiling van het eerste kistje 2022 vond plaats op vrijdag 25 maart en leverde een recordbedrag op! De opbrengst van maar liefst €23.000,- komt ten goede aan Alzheimer Nederland. Beter hadden wij het Noord-Hollandse aspergeseizoen by Broersen niet kunnen aftrappen.

Het diner

Circa 100 aanwezigen van 25 verschillende lokale bedrijven waren getuige van deze bijzondere avond. Dit jaar vond het evenement namelijk plaats op een wel heel bijzondere locatie, namelijk de oudste veiling van de wereld: de Broeker Veiling. De locatie waar vroeger ook alle lokaal geteelde producten werden geveild en op deze avond de asperges van Noord-Hollandse bodem. De avond werd gestart met een heerlijk 4 gangen asperge-diner verzorgd door Restaurant ‘t Bakkershuys. Ondertussen lichtten Gerjoke Wilmink en Anne Claire van de Lugt, van Alzheimer Nederland, met de 3500 vrijwilligers, hoe zij werken voor een wereld zonder Alzheimer en tot die tijd voor een betere kwaliteit van leven met Alzheimer.

De laatste bieding werd dit jaar uitgebracht door Matthe en Monique Pronk. Na een korte toelichting van Monique over hoe zij graag zag dat het eerste kistje bereidt zou worden voor de bewoners met de ziekte van het Parkhuis in Warmenhuizen werd de veiling van het eerste kistje gesloten met een geweldig eindbedrag van 23.000,-! Wat een klapper! Samen met de winnaars van het eerste kistje hebben wij de cheque meteen overhandigd aan Alzheimer Nederland. Net als ons waren zij overweldigd door het opgehaalde recordbedrag!

Alzheimer Nederland afd. Noord-Kennemerland wil alle aanwezige bedrijven ontzettend bedanken voor hun aanwezigheid, inzet en bijdrage aan het eindbedrag.

 

 

 

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door