Woon Zorg Centrum Buiten Zorg (Zuid-Scharwoude) Dementievriendelijk

WZC BUITEN ZORG Dementievriendelijk
WZC BUITEN ZORG Dementievriendelijk

Samen op weg naar een dementievriendelijke samenleving.

Het programma Samen dementievriendelijk draagt bij aan één van de bouwstenen van de Landelijke Strategie Dementie. ‘Een samenleving die is voorbereid op het stijgend aantal mensen met dementie’. Met als doel dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zich beter ondersteund voelen, ook door de samenleving. Samen op weg naar een (nog) meer dementievriendelijke samenleving. Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS.

WZC Buiten Zorg ontvangt Certificaat Samen Dementievriendelijk

In de afgelopen maanden hebben de medewerkers en vrijwilligers van WZC Buiten Zorg (onderdeel van Aristo Zorg) de training ‘Samen Dementievriendelijk’ gedaan. “Omgaan met mensen met de ziekte dementie, hoe doe je dat? Wat hebben we geleerd? We leren iets over de ziekte dementie en hoe je daarmee omgaat. We hebben geleerd de juiste ondersteuning te bieden. 

Iedereen wil zo lang mogelijk thuis wonen. Hoe zorg je dat het huis de veilige plaats is en blijft? Wat kun je aanpassen zodat je met je naaste prettig thuis woont. Dit en alle onderwerpen van de training SDV zijn belangrijk om te weten en hier rekening mee te houden. Omzien naar elkaar!”, vertelt locatiemanager Gea Klercq.

“Donderdag 14 juli werden wij blij verrast door Alzheimer Nederland afdeling Noord-Kennemerland" Voorzitter Jeannette Streefland-Du Mee overhandigde ons het certificaat Dementie Vriendelijke Organisatie. Daar zijn we uiteraard ontzettend trots op.”

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door