Thema Wereld Alzheimer Dag 2021: De vele gezichten van dementie (17-25 september 2021)

MIST partners van jonge mensen met dementie in beeld

In samenwerking met onze afdeling presenteren bibliotheken in de regio* van vrijdag 17 tot en met zaterdag 25 september de digitale foto-expositie MIST. In deze expositie worden partners van jonge mensen met dementie in beeld gebracht.

Vaak wordt bij dementie gedacht aan oudere mensen. In Nederland zijn er 12.000 jonge mensen (25- tot 65-jarigen) met dementie gediagnosticeerd. MIST wil dementie op jonge leeftijd onder de aandacht brengen. Het project MIST bestaat onder andere uit een foto-expositie met portretten van partners van jonge mensen met dementie.

Het bijbehorende boek MIST, partners van jonge mensen met dementie in beeld, ligt bij de expositie ter inzage. In het boek vertellen de partners wat de impact is van dementie op jonge leetftijd. Voor meer informatie: www.mist-jong-dementie.nl

De expositie maakt deel uit van diverse activiteiten in bibliotheken in het kader van Wereld Alzheimer Dag 2021. Naast de expositie wordt de Dementheek onder de aandacht gebracht. Dit is een collectie materialen voor en over mensen met dementie.

 

* De expositie wordt getoond in de bibliotheken van:
Heesch - Heeswijk-Dinther - Nistelrode
Schaijk - Zeeland
Uden - Volkel
Veghel - Schijndel

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door