Wandel/beweeggroep in Uden

Ontmoetingsplein MuzeRijk
Klarinetstraat 4
5402 BE Uden
Nederland

Plan Route

51.6707935, 5.6164979

Elke dinsdagmiddag in Uden: wandel/beweeggroep, bedoeld voor thuiswonende mensen met dementie, met of zonder mantelzorger.

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Het bevordert de conditie van de hersenen, waardoor de weerstand van het geheugen sterk kan verbeteren (of langzamer achteruit gaat). Sámen bewegen, in groepsverband, beïnvloedt de stemming van mensen positief. Het gaat dus niet alleen om het bewegen, maar ook om de gezelligheid. Daarnaast komen deelnemers in contact met lotgenoten en kunnen zij ervaringen delen waardoor deelnemers zich ook mentaal gesterkt voelen.

Onder begeleiding van de buurtsportcoach, Igor van der Velde, van BrabantZorg wordt er een uur sportief gewandeld in de buitenlucht. Als er genoeg vrijwilligers zijn, dan wordt de groep opgesplitst, zodat de deelnemers in eigen tempo kunnen wandelen. Bij slecht weer vindt de activiteit binnen plaats, waarbij de nadruk meer ligt op beweeg oefeningen ter compensatie van het niet kunnen wandelen.

Na het wandelen is er de mogelijkheid om samen nog een kop koffie te drinken en met elkaar na te praten.

Kosten: € 2,00 per keer, exclusief kopje koffie of thee. Mantelzorgers kunnen een strippenkaart kopen waar de koffie mee betaald kan worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Igor van der Velde, bereikbaar onder nummer: 06 – 11 34 02 44 of per e-mail: tegratysae@gmail.com

 


 

 

Deze activiteit maakt deel uit van