Coördinator Alzheimer Café

Alzheimer Trefpunt Putten zoekt Coördinator

Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Dan ben jij misschien wel dé vrijwillige coordinator die we zoeken voor het Alzheimer Trefpunt Putten.

TAAKOMSCHRIJVING

Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers?

In Putten willen we graag een Alzheimer Trefpunt opzetten en daarvoor zijn we op zoek naar een vrijwillige coördinator. Het Alzheimer Trefpunt organiseert bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In het Alzheimer Trefpunt geven we informatie en zorgen we voor een aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd.

Warm hart voor mensen met dementie?

Ben jij:- Geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers- Iemand die mensen op hun gemak kan stellen en mensen welkom laten voelen.- Iemand met een luisterend oor.- Iemand die het fijn vindt om in een team te functioneren.- Iemand die enthousiast wordt van iets op te zetten en te organiseren.

Dan komen we graag met je in contact.

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?

Allereerst zal je rol zijn om mee te helpen bij het opzetten van Alzheimer Trefpunt in Putten en daarnaast borg je als coördinator de continuïteit. Je bent de spil in het team en je vindt het leuk om mensen te inspireren en te binden. Je bent het aanspreekpunt voor vrijwilligers in het Alzheimer Trefpunt.

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN?

Wat ga je doen?• Coördineren van de werkzaamheden voor de Trefpuntavonden• Coördineren en begeleiden van de vrijwilligers• Beheren en uitbouwen van het vrijwilligersbestand• Contact onderhouden met de regionale afdeling waar o.a. de financiële situatie wordt besproken• Registreren van het aantal bezoekers per avond

WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?

Je mede verantwoordelijk bent geweest dat er een plek is voor mensen met dementie en hun mantelzorgers om elkaar te ontmoeten, steun te vinden, informatie te halen en ervaringen te delen.

WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK?

Zonder een vrijwillige coordinator heeft het Alzheimer Trefpunt Putten geen kans van slagen.

WERKTIJDEN

Gemiddeld is het zo'n 2 tot 4 uur per week dat je eraan besteed, maar dit is ook afhankelijk of het Alzheimer Trefpunt Putten één keer per maand een avond heeft of dat de frequentie lager ligt. 

HOE KOM JE IN AANMERKING?

Neem contact op met Anneke Vegter via emailadres: a.vegter@alzheimervrijwilligers.nl Bij haar afwezigheid kun je de mail richten aan Yvonne van der Leest via het emailadres: yvonne@buiten-land.nl

Deze pagina maakt deel uit van