Project gift van Lions Club Nijkerk

Overhandiging cheque

Gift voor Alzheimer Café Nijkerk

Theatercollege

De gift van de Lions Club Nijkerk zal worden gebruikt voor de voorstelling ‘dag mama’, die wordt gespeeld door 3 personen uit één familie. Eén van hen is theatermaker, de andere twee zijn psycholoog. Alle drie hebben zij ook ervaring als mantelzorger van hun moeder en oma.

De voorstelling die zij bieden is een combinatie van theater en college.

De scenes die ze spelen zijn zeer herkenbaar voor mantelzorgers en andere mensen die zorgen voor iemand met dementie. Het college achteraf verdiept op een hele speelse, maar super informatieve wijze de kennis van alle aanwezigen. De voorstelling zit heel knap in elkaar en biedt scholing, inspiratie en waardering ineen.

Het theatercollege maakt de wereld van dementie begrijpelijk en hanteerbaar(der) voor naasten, beroepskrachten en geïnteresseerden. Het geeft handvatten voor écht contact, minder onbegrepen gedrag en meer geluk voor alle betrokkenen!

Het is de bedoeling om de voorstelling in het volgend voorjaar aan te bieden en mogelijk te maken voor 200 à 250 personen. Het Alzheimer Café Nijkerk gaat een en ander voorbereiden.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door