'Verwarde sokken' leveren ruim 600 euro op!

Leerlingen VIG-opleiding
Leerlingen VIG-opleiding

'Verwarde sokken'

Studenten van de opleiding Verzorgende IG van Landstede MBO in Harderwijk wilden geld bij elkaar brengen voor Alzheimer Nederland. Maar de prijs van de Alzheimer Socks vonden zij te hoog, zeker voor studenten.
Dus werden er zelf sokken ingekocht, 'verwarde setjes' gemaakt en deze werden weer verkocht. Er zijn maar liefst 300 paar ‘verwarde’ sokken verkocht voor Alzheimer Nederland! Met deze actie hebben de studenten € 615,40 opgehaald. In ruil daarvoor kwam voorlichter/trainer Jos van der Deure van stichting Alzheimer Nederland een gastles te geven.

Dus geen Alzheimer Socks van Alzheimer Nederland, maar de studenten hebben op basis daarvan het idee van de betaalbare ‘Verwarde Sokken’ bedacht. Tijdens de lessen Burgerschap hebben ze dit idee verder uitgedacht en uiteindelijk uitgevoerd. Aan het einde van de gastles hebben de studenten het geld overhandigd aan Stichting Alzheimer!
De studenten ontvingen na de gastles informatie materiaal van Alzheimer Nederland en het bekende blauwe 'vergeet-mij-nietje'.

Docent Janita Docter-Dijkhuizen is erg enthousiast over deze actie van de studenten en reageerde als volgt: “Het was erg leuk om de studenten zo gemotiveerd te zien. Door deze opdracht leren ze dat het belangrijk is om ook maatschappelijk betrokken te zijn. De gastles over Alzheimer was een hele waardevolle aanvulling op deze opdracht! Ik ben trots op mijn studenten!”

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door