Wereld Alzheimer Dag 2021

WAD Putten

Totaal programma Putten

20 september, Stroud Bewegen met jong en oud

Bewegen is belangrijk voor jong én voor oud.

Bij de gymgroep van Welzijn Putten sluit een schoolklas van De Korenbloem aan. Samen bewegen en plezier maken onder leiding van Annemieke Carbo.

21 september, aanvang 20.00 uur, Theater Stroud

Openingsavond met Joris Linssen & Caramba

Tijdens deze avond zal de Week van de Dementie officiëel worden geopend door wethouders Koops en Koekoek met meerdere verrassingen en onthullingen. Joris Linssen & Caramba zullen optreden. Toegang gratis.
Reserveren via www.theaterstroud.nl.


 

22 september, aanvang 20.00 uur, Theater Stroud Diaconale avond

Tijdens deze avond zal dominee Tim van Iersel spreken. Hij is geestelijk verzorger, ethicus en predikant met bijzondere opdracht in de zorg voor mensen met dementie en wordt daarom de dementiedominee genoemd. Toegang gratis.
Reserveren per mail aan pieterstreefkerk14@gmaiI.com.

24 september, aanvang 20.00 uur, Theater Stroud Filmavond met De Liefhebbers

Bitterzoete mozaïekfilm volgt het gezin van architect Jan Liefhebber (Krabbé), die al ruim een jaar aan beginnende alzheimer lijdt en dat al die tijd voor zijn vier volwassen kinderen heeft verzwegen. Toegang gratis.
Reserveren via deze knop: Reserveren

25 september - meerdere zorginstellingen

The Good OldTime(r)s, oldtimerdag

Bij alle zorginstellingen in Putten worden mooie oldtimers geëxposeerd, zodat de bewoners de goede oude tijden kunnen herbeleven. Met muziek, een hapje en een drankje. Dit is een besloten activiteit.

Diverse dagen - De Wegwijzer & De Korenbloem

Primair onderwijs maakt kennis met dementie

Door middel van een voorleesproject (onderbouw) en kunstproject (midden- en bovenbouw) maken leerlingen kennis met dementie. 'Hoe reageer jij als dat in je leven komt door opa of oma of door anderen mensen die je ontmoet?'

Geopend op 21 september - Stroud en Zorglocaties

Kunstexpositie 'De vele gezichten van dementie'
Dementie kent vele gezichten. Wat vertelt ons dit over de mens met dementie. Hoe kijken wij naar hen, hoe raakt en ontroert ons dit en hoe gaan wij hiermee om? Kunstenaars uit Putten brengen dit met hun persoonlijke verhaal in beeld. Een unieke persoonlijke expositie. diverse dagen, diverse zorglocaties

Diverse dagen, diverse locaties - Dubbellunch voor dementie

Dubbellunch voor dementie

Leerlingen van Chr. College Groevenbeek Putten verzorgen een lunch. Daarna gaan ze in groepjes samen lunchen met ouderen op diverse zorglocaties en in gesprek over de expositie 'De vele gezichten van dementie' onder begeleiding van een casemanager dementie.
 

WAD Harderwijk

19 september 20:15 uur - Supernova

Amerikaanse romanschrijver Tusker (Stanley Tucci) en Britse pianist Sam (Colin Firth), al jaren een stel, reizen al keuvelend in hun camper door het Engelse Lake District. Maar dit is niet zomaar een gezellige vakantie. Tusker lijdt aan dementie en wil nog één keer dierbare herinneringen ophalen met familie en vrienden in plaatsen uit hun verleden. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Deze reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst.
Meer informatie

21 september 14:00 uur - Supernova

Amerikaanse romanschrijver Tusker (Stanley Tucci) en Britse pianist Sam (Colin Firth), al jaren een stel, reizen al keuvelend in hun camper door het Engelse Lake District. Maar dit is niet zomaar een gezellige vakantie. Tusker lijdt aan dementie en wil nog één keer dierbare herinneringen ophalen met familie en vrienden in plaatsen uit hun verleden. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Deze reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst.

Meer informatie

23 september 19:45 uur - 'Dementie voorkomen of genezen?'

Dr. E.G.B. Vijverberg
Neuroloog VUmc
Alzheimercentrum Amsterdam
Dementie voorkomen of genezen

Muziek: Jazzholes

Meer informatie

WAD Elburg

Nog geen informatie bekend

 

 

WAD Nunspeet

17 en 18 september - Het Welgelegenhuis komt in actie

Voor meer informatie bekijk het nieuwsbericht op deze site.

Het Welgelegenhuis in Actie

 

WAD Barneveld

Week van Dementie 18 - 25 september 2021

Programma Nieuw Avondrust Voorthuizen - 21 september 2021

24 september - Lezing Hugo Borst

‘Ma’ en ‘Ach, moedertje’
In 2015 verscheen de bundel Ma, een verzameling van columns die hij maakte voor het Algemeen Dagblad over het leven van zijn dementerende moeder en zijn persoonlijke rol als haar mantelzorger. Er werden meer dan 100.000 exemplaren van het boek verkocht. De omstandigheden in het verpleeghuis zorgden ervoor dat Borst zich met een brief aan staatssecretaris Van Rijn mengde in de discussie over de organisatie van zorginstellingen. Twee jaar later volgde Ach, moedertje, het tweede boek over zijn moeder. Het boek is een intiem, geestig maar ook spannend verslag vanuit het verpleeghuis.

Hugo Borst
Sportjournalist, mediapersoonlijkheid en auteur Hugo Borst (1962) startte zijn schrijfcarrière met het boek De Coolsingel bleef leeg, een boek waarin hij een seizoen lang voetbalclub Feyenoord volgde. Het boek verscheen eerst als special van het tijdschrift Hard Gras en groeide uit tot een sportklassieker. Het werk van Borst is doorspekt met voetbal: niet alleen zijn gepubliceerde boeken gaan erover, maar Borst schuift ook regelmatig aan bij programma’s als Studio Sport en tijdens speciale uitzendingen rond het EK of WK voetbal. Zijn haat-liefde verhouding met Louis van Gaal mondde uit in het boek O, Louis, waarin hijzelf en diverse prominenten hun mening geven over de voetbaltrainer.

Meer informatie?
 

Deze pagina maakt deel uit van