Alle Alzheimer Café bijeenkomsten geannuleerd tot 1 juni

Alle Alzheimer Café bijeenkomsten geannuleerd tot 1 juni 

In verband met de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus van het kabinet dat er geen bijeenkomsten mogen worden georganiseerd tot 1 juni, worden alle geplande Alzheimer Cafés tot die tijd geannuleerd. 

De Alzheimer Cafés bieden mensen met dementie en mantelzorgers advies, lotgenotencontact en gezelligheid. Wij beseffen de impact dat ook hier de deuren sluiten voor fysieke ontmoetingen, maar het is helaas niet anders. Intussen wordt samen met de regionale afdelingen naarstig gezocht naar creatieve oplossingen voor alternatieve contactmomenten. “Wij laten elkaar niet los, ook als we niet dichtbij kunnen komen”. Online blijven we actief.

Heeft u een vraag, wilt u uw verhaal met anderen delen of op de hoogte blijven van nieuws en informatie rondom dementie? Ga dan naar ons forumFacebook en/of Instagram. Ook kunt u, als u behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, gratis bellen naar onze AlzheimerTelefoon. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800-5088. 

Forum: dementie en het coronavirus

Ook op het forum van Alzheimer Nederland wordt volop gesproken over het coronavirus. Vragen die voorbij komen zijn: ‘Hoe kan ik contact houden als bezoek niet mag?’ en ‘Moet ik mijn naaste vertellen wat er aan de hand is?’ Op het forum kunt u uw eigen tips en ervaringen delen, maar ook vragen stellen aan anderen. 

Inspirerende voorbeelden op social media #wevergetenjullieniet

Via social media komen ontzettend veel mooie en inspirerende voorbeelden voorbij om in contact te blijven met mensen met dementie en hen te helpen. Bijvoorbeeld door te videobellen via WhatsApp, Facetime of Skype. Een foto of video van uzelf en/of famillieleden te sturen, die iemand met dementie meerdere keren kan bekijken en steeds een blij gevoel geeft. U kunt ook een video maken van een fotoalbum die u doorkijkt, waarbij u vertelt over de foto's. Hier vindt u een overzicht van alle prachtige initiatieven. 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door