Alles voor Sophie

Sophie

Kijktip: 'Alles voor Sophie', woensdag 21 december, vanaf 17.20 uur (en daarna ieder uur herhaald) bij Omroep Gelderland

Fotograaf en filmmaakster Marleen Hoftijzer volgde voor de documentaire Alles voor Sophie een bijzonder echtpaar in Aalten, haar ouderlijk dorp. Ze heeft op indrukwekkende wijze in beeld gebracht hoe iedereen op zijn eigen manier omgaat met de slopende ziekte Alzheimer.

Andri en Sophie Langenberg wonen op een prachtige boerderij in Aalten. Al op vroege leeftijd is er Alzheimer bij Sophie ontdekt. Andri wil, als Sophie eenmaal komt te overlijden, haar begraven in zijn zelfgemaakte kist in hun eigen tuin. Andri weet dat zijn vrouw niet lang meer te leven heeft. Naast de dagelijkse aandacht die hij voor haar heeft, werkt hij ook gestaag door aan de plannen die hij heeft voor de speciale plekken in zijn tuin.
In de film wordt duidelijk hoe iedereen op zijn eigen manier met deze slopende ziekte en het rouwproces omgaat. De liefde die Andri koestert voor zijn vrouw en de taak die hij en andere familieleden hebben als mantelzorger, zijn zeer bijzonder.

Foto credit: Marleen Hoftijzer

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door