Alzheimer Café gastvrouw/gastheer

Alzheimer Trefpunt Lochem

Je gaat aan de slag bij het Alzheimer Trefpunt Lochem in de afdeling Oost-Gelderland. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol

Als gastvrouw/gastheer in het Alzheimer Trefpunt ben jij het vriendelijke gezicht dat de bezoekers welkom heet en begeleidt naar een plek in het Alzheimer Trefpunt. Je stelt bezoekers op hun gemak en geeft informatie over de structuur van de bijeenkomst. Vervolgens help je mee in de catering of bij de boekentafel. Je maakt een praatje met aanwezigen en met eventuele emoties van bezoekers weet je gepast om te gaan. Eventuele vragen signaleer je en geef je door aan de gespreksleider. De tijdsbesteding is gemiddeld 5 uur per maand. Er worden in elk geval 10 – 12 bijeenkomsten per jaar georganiseerd van 4 uur per bijeenkomst en daarnaast zijn er wat voorbereidende werkzaamheden en optionele deelname aan de werkgroep. 

Dus ben jij iemand die:

  • Elke tweede vrijdag van de maand bij het Alzheimer Trefpunt Lochem aanwezig kan zijn
  • Bezoekers vriendelijk kan ontvangen
  • Goede communicatieve vaardigheden heeft
  • Contact kan maken met bezoekers en indien nodig een gesprek aangaan
  • Koffie wil schenken
  • Om de twee maanden de vrijwilligersvergaderingen kan bijwonen
  • Actief wil meedenken bij voorkomende activiteiten
  • Kan meedenken om twee keer per jaar een programma te maken

...dan komen graag met je in contact 

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Kijk dan ook eens naar onze overige vacatures op https://www.alzheimer-nederland/regios/oost-gelderland

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan Koos van der Hulst, secretaris van de afdeling Oost-Gelderland op 06-13514411 of via de mail op: oostgelderland@alzheimervrijwilligers.nl

 

Deze pagina maakt deel uit van