Alzheimer Café Lichtenvoorde opent in september als Alzheimer Trefpunt

Vij vrouwen poseren voor Den Diek in Lichtenvoorde, buiten, gebouw en struiken op de achtergrond, 2 dames zitten gehurkt, de andere drie staan daarachter.
Werkgroepleden van Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde staan voor Den Diek in Lichtenvoorde

Het Alzheimer Café in Lichtenvoorde opent op woensdag 22 september weer haar deuren op een nieuwe locatie en onder een nieuwe naam: Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde.

Niet alleen de naam verandert

Voor mensen die de oude locatie van het Alzheimer Café kennen, weten ongetwijfeld dat de zorglocatie waar we in het Grand Café zaten, een nieuwe woonzorglocatie bouwt en dat de werkgroep op zoek moest naar een nieuwe locatie. Dat is gevonden in het karakteristieke pand van cultureel centrum Den Diek aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde.

Wat heeft corona met u gedaan?

Deze veranderingen zijn veel, maar de wereld heeft ook niet stilgestaan in de afgelopen anderhalf jaar waarin corona ons sociale leven beheerste. Daar gaan we tijdens ons eerste Alzheimer Trefpunt bij stilstaan; Wat betekende de afgelopen coronaperiode voor eenieder? En welke vragen zijn er over de ziekte dementie.

Tijdens deze avond op 22 september zijn professionals en lotgenoten aanwezig die u mogelijk op weg kunnen helpen.

De inloop en koffie/thee is vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 en eindigt om 21.30 uur. Tijdens deze avond blijven de basisregels rondom de coronamaatregelen van kracht. Op die manier zorgen we voor de veiligheid en gezondheid van bezoekers en vrijwilligers. Bij binnenkomst vragen we u naar eventuele gezondheidsklachten met betrekking tot corona en we vragen u uw persoonsgegevens te registreren.

Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde

Cultureel Centrum Den Diek is te vinden aan de Dijkstraat 30, 7131 DP in Lichtenvoorde. De ingang is aan de kant van sportcomplex de Hamelandhal, adres Van der Meer de Walcherenstraat 3 Lichtenvoorde. U kunt achter en naast de Hamelandhal parkeren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Gebouw buitenkant, muur zichtbaar, glazen schuifdeuren met het logo van Den Diek daarop. Stoep daarvoor met picknicktafel

Wilt u met iemand praten?

Als u behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, kunt u ook gratis bellen naar De DementieLijn. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur bereikbaar op 0800-5088.

Meer informatie

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of telefonisch bij: Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: (06) 1351 4411.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door