Alzheimer Café Zutphen e.o.: Oma heeft dementie, een film

Oma heeft dementie, een film

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert elke derde dinsdag van de maand een Alzheimer Café Zutphen e.o. (Zutphen, Eefde, Warnsveld, Vorden, Baak, Rha, Olburgen, Steenderen, Toldijk, Vierakker, Wichmond). Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt

Het thema op 17 november is: Hoe betrek je de buurt?

De film gaat over Romy en haar oma Stine. De ouders van Romy zijn net gescheiden en druk met hun werk en nieuwe relatie. Oma past daarom vaak op Romy. Romy en oma hebben geen goede band. Maar dat verandert als Stine steeds verwarder wordt, door beginnende alzheimer. Romy helpt haar met
dingen die niet meer zo goed lukken. In plaats van dat oma op Romy past, passen ze op elkaar. Stine vertelt haar kleindochter veel over vroeger. Als oma steeds sneller achteruit gaat, besluit Romy haar grootste droom in vervulling te laten gaan. Meer dan genoeg reden om samen met je (klein)kind naar de film te komen. Gaat dat zien!

Zoals altijd is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Vanzelfsprekend volgen we de richtlijnen van het RIVM m.b.t. het coronavirus.

Waar: Buurthuis ’t Nut, Breegraven 1 in Warnsveld
Hoe laat: Inloop en koffie vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis. 

In verband met het maximaal toegestane aantal bezoekers, wordt u verzocht uw komst vooraf aan ons melden op: alzheimercafe.zutphenvorden@alzheimervrijwilligers.nl of u kunt bellen met 06-52881688. Bij binnenkomst is een korte gezondheidscheck verplicht.

Meer informatie: bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-1351441

Deze activiteit maakt deel uit van