Alzheimer Trefpunt Doetinchem - Vastleggen bij de notaris nu het nog kan

Grand Café Groeskamp
Koopmanslaan 3
7005 BK Doetinchem
Nederland

Plan Route

51.9510507, 6.3045401

Dementie heeft een grote impact op het leven van de mens met dementie zelf, maar ook op dat van de naasten en de omgeving. Kleine en grote dingen in het leven die eerst misschien automatisch en zonder erbij na te denken konden, kunnen ineens niet meer of veel minder goed. Dat heeft impact op iedereen.

Harde levenslessen

Niet iedereen die met dementie te maken krijgt, beseft dat sommige beslissingen die je in je leven maakt, niet meer kunt en mag nemen als iemand dementie krijgt. Beslissingen nemen over het verkopen van het huis of over de erfenis; als iemand dementie heeft, kan dat niet zomaar. Zelfs als partners in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, is het niet per definitie goed geregeld.

Notarissen maken vanuit hun werk soms schrijnende situaties mee, omdat heel veel mensen denken dat alles goed geregeld is, ook als een van de partners ziek wordt. Het zijn schrijnende situaties en harde levenslessen die je voor kunt zijn. Heel veel is te regelen, als je dat maar op tijd doet.

Op deze avond komt een notaris uitleggen wat je kunt regelen, wat niet en wanneer het beste moment is om dit soort belangrijke zaken te regelen en hoe je dat doet.

Alzheimer Trefpunt uitgelegd

Het Alzheimer Trefpunt is een plek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en andere belangstellenden om elkaar te ontmoeten. Tot voor kort kende u het Alzheimer Trefpunt van Doetinchem misschien als Alzheimer Café. U kunt tijdens het Alzheimer Trefpunt, net zoals voor de coronapandemie in het Alzheimer Café, in gesprek met lotgenoten, vragen stellen aan professionals en tips en ervaringen delen.

Tijdens de informele bijeenkomst krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst begint met een lezing of interview met betrokkenen, daarna kunnen de bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen.

Coronarichtlijnen

We volgen de coronarichtlijnen van het RIVM zodat we de bijeenkomsten veilig kunnen laten plaatsvinden. We zullen u bij binnenkomst informeren over de maatregelen op de locatie.

 

Deze activiteit maakt deel uit van