Alzheimer Trefpunt een belangrijk contact voor Maja uit Borculo

De foto toont het artikel in de krant. Letters in kolommen met titels zijn zichtbaar op papier gedrukt en beslaat twee pagina's. Op de afbeelding in het artikel is een man van rond de 60 met baard te zien die lachend in de camera kijkt. Naast hem een vrouw van rond de 60 met een bril en grijs haar. Zij kijkt de man lachend en liefdevol aan. Ze staan buiten voor een boom en lijken plezier te hebben.
Artikel in Tubantia van 11 november 2021

Artikel in de Tubantia van 11 november 2021

Afgelopen donderdag verscheen een mooi artikel in de Tubantia. De krant, die met name in Twente en de Achterhoek verschijnt, heeft in de 2e week van november extra aandacht voor mantelzorgers. In het artikel waar we naar verwijzen, staat het interview met Maja Lans uit Borculo.

Over het artikel

Ron, de man van Maja, heeft al 7 jaar de ziekte van Alzheimer. Wat dat met hen deed en nu nog doet, vertelt zij in het interview. Ze vertelt daarbij ook welke waarde het Alzheimer Trefpunt van Berkelland voor haar heeft.

U kunt het artikel lezen op de website van Tubantia. Hieronder leest u de inleiding met daarna de link naar het artikel op de website van Tubantia.

Inleiding van het artikel 'Ron werd 'n andere vader,' dat door Marjolein Rietman werd geschreven

Afgelopen april beleefde Maja Lans de ergste dag van haar leven, zegt ze zelf. Ze kan er nog niet over vertellen zonder dat de tranen over haar wangen biggelen. De dag waarop ze haar echtgenoot naar het  verpleeghuis bracht. Want thuiswonen ging niet meer. En hoewel hij niet meer in haar directe omgeving verblijft, voelt Maja zich nog steeds mantelzorger. „Maar het is nu anders, ik mag en kan nu weer af en toe weer mezelf zijn.”

Lees verder op de website van Tubantia

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door