Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde juni 2022 - Voeding en dementie

Cultureel Centrum Den Diek (ingang zijde Hamelandhal)
Dijkstraat 30
7131DP Lichtenvoorde
Nederland

Plan Route

51.987164, 6.572391

Het onderwerp van het Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde is in juni: 'Voeding en dementie.'

Voor veel mensen met dementie kan eten en drinken moeilijk zijn als de ziekte vordert. Goede zorg bij eten en drinken is belangrijk om zo gezond mogelijk te blijven. Een gezond en gevarieerd dieet versterkt de gezondheid en kwaliteit van leven.

Daarnaast zijn mensen minder vatbaar voor ontstekingen, gewichtsverlies, slappe spieren en vermoeidheid. Ook als je naaste te weinig drinkt en vergeet te eten of te weinig eet, is er risico op uitdroging en ondervoeding.

Verpleegkundige Josephine Klapper vertelt vanuit haar ervaring en kennis, welke oplossingen er zijn die kunnen helpen of die inzicht geven in de eetproblemen.

Alzheimer Trefpunt uitgelegd

Het Alzheimer Trefpunt is een plek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en andere belangstellenden om elkaar te ontmoeten. Tot voor kort kende u het Alzheimer Trefpunt van Lichtenvoorde misschien als Alzheimer Café. U kunt tijdens het Alzheimer Trefpunt, net zoals voor de coronapandemie in het Alzheimer Café in gesprek met lotgenoten, vragen stellen aan professionals en tips en ervaringen delen.

Tijdens de informele bijeenkomst krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst begint met een lezing of interview met betrokkenen, daarna kunnen de bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen.

Locatie Den Diek, kom binnen via de achterdeur

Het Alzheimer Trefpunt kunt u vinden in Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde. Den Diek is te vinden aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde, maar de inging bevindt zich aan de achterzijde van het pand. Parkeren kan ook aan de achterzijde of op de parkeerplaats van de Hamelandhal die achter Den Diek te vinden is.

Kom dus gewoon achterom, zoals we gewend zijn in de Achterhoek!

De ingang van cultureel centrum Den Diek. Buiten, gebouw met glazen schuifdeuren en groen logo van Cultureel Centrum Den Diek, aan een pleintje met stoeptegels en een picknicktafel

Coronarichtlijnen

We volgen de coronarichtlijnen van het RIVM zodat we de bijeenkomsten veilig kunnen laten plaatsvinden. We zullen u bij binnenkomst informeren over de maatregelen op de locatie.

Deze activiteit maakt deel uit van