Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde met ontmoeten, verbinden en verhalen delen (2)

Cultureel Centrum Den Diek (ingang achterom)
Dijkstraat 30
7131 DP Lichtenvoorde
Nederland

Plan Route

51.987164, 6.572391

Gevolgen van corona

Het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde gaat op 27 oktober opnieuw met de bezoekers in gesprek over de gevolgen van de coronacrisis voor mensen met dementie en hun naasten. Tijdens het eerste Alzheimer Trefpunt op 22 september zijn we daarmee gestart en na zo'n lange tijd door lockdowns en strenge maatregelen, vinden de vrijwilligers van het Alzheimer Trefpunt belangrijk om de ontmoeting, het gesprek, het weer kunnen delen van verhalen en ervaringen weer te kunnen verzorgen.

Dat is niet met één avond weggenomen. Misschien heeft de avond van 22 september juist stof tot nadenken gegeven waar u nu verder over wilt praten. Of misschien kon u niet op 22 september en kunt u nu voor het eerst weer naar het Alzheimer Trefpunt komen. Hoe dan ook, de deur staat open voor ontmoeten, gesprekken, verhalen en ervaringen delen voor mensen met dementie, hun naasten en andere belangstellenden. We kunnen weer met elkaar in verbinding komen.

U bent welkom vanaf 19.00 uur als de deur open gaat en we beginnen om 19.30 uur.

Alzheimer Trefpunt uitgelegd

Het Alzheimer Trefpunt is een plek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en andere belangstellenden om elkaar te ontmoeten. Tot voor kort kende u het Alzheimer Trefpunt van Lichtenvoorde misschien als Alzheimer Café. U kunt tijdens het Alzheimer Trefpunt, net zoals voor de coronapandemie in het Alzheimer Café in gesprek met lotgenoten, vragen stellen aan professionals en tips en ervaringen delen.

Tijdens de informele bijeenkomst krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst begint met een lezing of interview met betrokkenen, daarna kunnen de bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen.

Locatie Den Diek, kom binnen via de achterdeur

Het Alzheimer Trefpunt kunt u vinden in Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde. Den Diek is te vinden aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde, maar de inging bevindt zich aan de achterzijde van het pand. Parkeren kan ook aan de achterzijde of op de parkeerplaats van de Hamalandhal die achter Den Diek te vinden is.

Kom dus gewoon achterom, zoals we gewend zijn in de Achterhoek!

De ingang van cultureel centrum Den Diek. Buiten, gebouw met glazen schuifdeuren en groen logo van Cultureel Centrum Den Diek, aan een pleintje met stoeptegels en een picknicktafel

Coronarichtlijnen

We volgen de coronarichtlijnen van het RIVM zodat we de bijeenkomsten veilig kunnen laten plaatsvinden. We zullen u bij binnenkomst informeren over de maatregelen op de locatie.

 

Deze activiteit maakt deel uit van