Belangenbehartiger lokaal

Doetinchem - Lochem - Bronckhorst - Winterswijk

Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? 

Als belangenbehartiger ben je in gesprek met beleidsmakers, politici, zorginstellingen en hulpverleners bij jou in de regio om de wensen en behoeften van mensen met dementie kenbaar te maken. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en kan deze ook uitdragen. Voor de belangenbehartiger is het van belang om goed in staat te zijn advies te kunnen geven aan bv. beleidsmakers en politici in de regio/gemeente en de standpunten van Alzheimer Nederland uit te dragen. Een achtergrond in een zorgorganisatie kan daarbij voordeel bieden. 

Welk gebied?
De afdeling Oost-Gelderland is ruim. We zoeken vooral aanvulling in Doetinchem, Lochem, Bronckhorst en Winterswijk.  

Hoeveel tijd kost het jou?
De inzet qua tijd is afhankelijk van het binnen de afdeling beschikbare aantal belangenbehartigers en voorlichters, maar de activiteiten zullen globaal een gemiddelde tijdsinvestering van 2-4 uur per week vergen.

Wat bieden wij jou?
Vrijwilligerswerk voor de afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland kan grotendeels worden uitgevoerd in de avonduren. Als belangenbehartiger is het echter wel nodig je overdag beschikbaar te kunnen maken in verband met afspraken met gemeenten, zorginstellingen e.a. Je werkt samen en wordt ondersteunt door andere belangenbehartigers uit de regio en vanuit het bestuur Oost-Gelderland. Er is veel ruimte voor klankborden en advies. 

Kosten die door de vrijwilliger worden gemaakt in verband met dit werk, worden vergoed. Wij vinden het belangrijk om nieuwe vrijwilligers zich snel thuis te laten voelen binnen onze organisatie en tussen de overige vrijwilligers. Daar zetten wij ons met z’n allen, zowel bestuur als de overige vrijwilligers voor in. Daarnaast biedt Alzheimer Nederland diverse trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering.
 

Interesse?  
Heb je interesse of wil je meer informatie, neem contact op met de secretaris van de afdeling:
Koos van der Hulst | oostgelderland@alzheimer-nederland.nl |06 1351 4411

Deze pagina maakt deel uit van