Belangenbehartiger regionaal

Omgeving Zutphen/Bronckhorst en Winterswijk/Oost-Gelre

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

 

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij de afdeling Oost-Gelderland. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

 

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

 

Jouw rol

Als Belangenbehartiger Regionaal ben je dé stem voor mensen met dementie en hun naasten in jouw regio. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en draagt deze uit bij beleidsmakers, politici en relevante organisaties en instellingen binnen jouw regio. Je neemt deel aan relevante overleggen, waaronder het netwerk dementie binnen jouw regio en geeft hierin gevraagd en ongevraagd advies. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Ga uit van ca.  2 – 4 uur per week. Momenteel zijn wij op zoek naar belangenbehartigers voor de omgeving Zutphen/Bronckhorst en Winterswijk/Oost-Gelre.

 

Dus ben jij iemand die:

  • Coachende ervaring heeft óf andere belangenbehartigers kan ondersteunen en begeleiden?
  • Een relevant netwerk heeft óf hieraan wil bouwen?
  • Mensen kan verbinden en motiveren?
  • Zich in wil zetten voor mensen met dementie en hun naasten?

We komen graag met je in contact 

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Kijk dan ook eens naar onze overige vacatures op www.alzheimer-nederland/regios/oost-gelderland 

 

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan met Koos van der Hulst, secretaris van de afdeling Oost-Gelderland op 06-14383657 of via de mail op: oostgelderland@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van