Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Samen met een enthousiast team runnen Nick en Mandy Cafetaria Goldenbelds in de wijk Noordveen. Ze zijn erg betrokken bij de wijk en vinden het belangrijk dat er aandacht is voor dementie, zowel tijdens het werk in de cafetaria alsook in het privéleven van de teamleden. Daarom hebben ze met bijna het gehele team de 'GOED omgaan met dementie’ trainingen gevolgd. Eerst online en aansluitend een dagdeel op de nabij gelegen locatie Woonzorgcentrum ‘de Polsbeek’. (aangesloten bij de Werkgroep Dementievriendelijk Noordveen). Er zijn zodoende altijd meerdere medewerkers aanwezig die de GOED-methode kunnen toepassen. Zij weten dat het belangrijk is om iemand met dementie zo lang mogelijk de kans te geven zelf te beslissen. Ze nemen de regie niet over maar kijken wat ze voor de persoon kunnen betekenen. De letters van GOED zijn hierbij een ezelsbruggetje en staan voor: Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken en Dankjewel.

Heeft u interesse om ook dementievriendelijk te gaan ondernemen? Aanmelden voor (informatie over) een training GOED Omgaan met dementie in de wijk Noordveen kan via [email protected]. Geïnteresseerde ondernemers die gevestigd zijn in andere wijken in Zutphen of in Warnsveld kunnen contact opnemen via [email protected]. Op deze manier wordt de kennis over dementie en omgaan met mensen met dementie binnen de Gemeente Zutphen vergroot en blijven we werken aan een dementievriendelijke samenleving.

Maar uiteraard helpen wij ook graag bedrijven in andere gemeenten om dementievriendelijk te gaan ondernemen: stuur ons een berichtje via [email protected] of neem telefonische contact op met onze secretaris Koos van der Hulst 06 1351 4411