Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Woensdag 1 maart ontving Goldenbelds de Samen Dementievriendelijk sticker met bijbehorend certificaat uit handen van wethouder Jasper Bloem van de gemeente Zutphen. Namens Werkgroep Dementievriendelijk Noordveen heeft Chantal Elskamp de cafetaria hiervoor aangedragen. En dat verdienen deze sociale ondernemers. Echte ambassadeurs voor een dementievriendelijke samenleving, volgens Freek Jansen, voorzitter van Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland.

Samen met een enthousiast team runnen Nick en Mandy cafetaria Goldenbelds in de wijk Noordveen. Ze zijn erg betrokken bij de wijk en vinden het belangrijk dat er aandacht is voor dementie, zowel tijdens het werk in de cafetaria alsook in het privéleven van de teamleden. Daarom hebben ze met bijna het gehele team de 'GOED omgaan met dementie’ trainingen gevolgd. Er zijn zodoende altijd meerdere medewerkers aanwezig die de GOED-methode kunnen toepassen. Zij weten dat het belangrijk is om iemand met dementie zo lang mogelijk de kans te geven zelf te beslissen. Ze nemen de regie niet over maar kijken wat ze voor de persoon kunnen betekenen. De letters van GOED zijn hierbij een ezelsbruggetje en staan voor: Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken en Dankjewel.

Heeft u interesse om ook dementievriendelijk te gaan ondernemen? Aanmelden voor (informatie over) een training GOED Omgaan met dementie kan o.a. via onze secretaris Koos van der Hulst: [email protected] of 06 1351 4411. Ben je benieuwd naar organisaties die zich al dementievriendelijk mogen noemen en wat dat precies kan betekenen voor jouw organisatie? Kijk dan op www.samendementievriendelijk.nl/organisaties.

Samen Dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS.