Gespreksleider Alzheimer Café

Alzheimer Café Zutphen e.o.

Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? 

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In een veilige, vertrouwde sfeer wordt gesproken over onderwerpen welke mensen met dementie en hun mantelzorgers bezig (kunnen) houden. 

De avonden verlopen steeds volgens een vast patroon: inloop met een kopje koffie/thee, gesprek met een deskundige, pauze en gelegenheid tot het stellen van vragen. Het Alzheimer Café Zutphen e.o. (Zutphen, Eefde, Warnsveld, Vorden, Baak, Rha, Olburgen, Steenderen, Toldijk, Vierakker, Wichmond) vindt iedere 3e dinsdagavond van de maand plaats in het Buurtcentrum De Bornhof in Zutphen.

Als gespreksleider in het Alzheimer Café ben je het vaste gezicht van het café en ben je de regisseur van de avond. Samen met het team van vrijwilligers zorg je voor een veilige en prettige sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen. 

Wat bieden wij jou?
Vrijwilligerswerk voor de afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland kan grotendeels worden uitgevoerd in de avonduren. Kosten die door de vrijwilliger worden gemaakt in verband met dit werk, worden vergoed. Wij vinden het belangrijk om nieuwe vrijwilligers zich snel thuis te laten voelen binnen onze organisatie en tussen de overige vrijwilligers. Daar zetten wij ons met z’n allen, zowel bestuur als de overige vrijwilligers voor in. Daarnaast biedt Alzheimer Nederland diverse trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. En, het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een aanvulling op je curriculum vitae.

Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan? Dan vragen wij van je dat je: 

  • het gesprek met de gastspreker voorbereidt; 
  • respectvol kunt omgaan met merendeels oudere mensen, hun familie en/of mantelzorgers; 
  • een warme persoonlijkheid hebt met invoelend vermogen; 
  • goed kunt improviseren en kunt inspelen op reacties van het publiek; 
  • rustig en met aandacht kunt luisteren, maar op het juiste moment het vertelde kunt samenvatten; 
  • bereid bent een vrijwilligersscholing te volgen; 
  • bereid bent ongeveer 4 uur per maand aan deze functie te besteden. 

Interesse?  
Heb je interesse of wil je meer informatie, neem contact op met de secretaris van de afdeling:
Koos van der Hulst | oostgelderland@alzheimervrijwilligers.nl | 06 1351 4411.

Deze pagina maakt deel uit van