Het Alzheimer lotgenotencontact Zutphen

De Bovenkamer

Veel ouderen met dementie wonen thuis en worden verzorgd door hun partner. Iedereen die zorgt voor een partner met dementie zal momenten kennen waarop het hem/haar allemaal teveel wordt. Contact met andere partners, mensen die begrijpen wat u zegt omdat zij hetzelfde doormaken of doorgemaakt hebben, kan dan tot grote steun zijn. Ook na opname in het verpleeghuis zijn de zorgen voor de gezonde partner niet voorbij en voelt hij/zij zich vaak zwaar belast. Daarom organiseert de afdeling Zutphen, Lochem en Vorden e.o. van Alzheimer Nederland een lotgenotencontact. Tijdens dit lotgenotencontact wordt partners van zowel thuiswonende mensen met dementie als van mensen met dementie in een verpleeghuis, de gelegenheid geboden hun ervaringen te delen en elkaar tot steun te zijn. 

Eenmaal in de twee maanden wordt er een ruimte van de Bovenkamer Zutphen gebruikt waar men rustig met elkaar kan praten en uitwisselen. De Bovenkamer Zutphen is een laagdrempelige ontmoetingsplek door en voor mensen met (het vermoeden van) beginnende dementie, lotgenotencontacten enz.

Het adres van De Bovenkamer is Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen.

In 2017 is dit lotgenotencontact van 10:00 - 12:00 uur op de volgende data:
- 27 januari,
- 31 maart,
- 26 mei,
- 28 juli,
- 29 september en
- 24 november.

U bent daarvoor van harte uitgenodigd en u hoeft zich niet aan te melden. Er zijn geen kosten aan verbonden en er is voldoende parkeergelegenheid. Voor informatie mbt 2017 kunt u contact opnemen met Carla Brands 0573-452235 of Rob van Hal 06 12183319.

Voor meer informatie 06 46540141.
U kunt ons ook volgen op ons community-Facebook: Alzheimer Nederland afd. Zutphen, Lochem en Vorden

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door