Informatieavond over omgaan met dementie Dinxperlo

DINXPERLO - Afgelopen donderdagavond vond in Careaz dr. Jenny een voorlichtingsavond plaats over omgaan met dementie.

De gemeente Aalten heeft een werkgroep in het leven geroepen die als doel heeft het verspreiden van kennis en informatie over het leven met dementie en het omgaan met mensen die door deze ziekte zijn getroffen. Om een en ander uit te leggen en te verduidelijken was Jos Cuijten uitgenodigd. Zij is gespecialiseerd in de werking van het beschadigde brein en de omgevingszorg voor mensen met dementie. Zij legde op een duidelijke manier uit wat er bij mensen met dementie beschadigd is en wat daarvan de gevolgen zijn voor het leven van de dementerende. Zij kroop op een levensechte manier in de huid van een demente en reageerde op hele herkenbare situaties. De bezoekers probeerden haar te helpen en zo ontstond een praktische probleemsituatie die men probeerde op te lossen. Na afloop van elke scène werd uitgelegd waarom bepaalde reacties van de patiënte volgden op de antwoorden die gegeven werden. Het was een zeer interessante avond die herhaald wordt op 26 oktober in 't Noorden in Aalten. De avond is bedoeld voor ondernemers, werkgevers, werknemers en andere belangstellenden.
Meer info is te verkrijgen bij de deelnemers van de werkgroep: Netwerk Dementie Oost Achterhoek, Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland, VIT-hulp bij mantelzorg, St. Zorgcombinatie Marga Klompé, Careaz, Sensire, Figulus Welzijn en de gemeente Aalten.

Bron: Dinxpers Nieuws, maandag 24 april 2017, http://www.dinxpersnieuws.nl/nieuws/algemeen/143592/informatieavond-over-omgaan-met-dementie-

Foto in dit artikel door Anja Enserink, belangenbehartiger Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door