Muziektherapie door Fleur Taken: Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde

Cultureel Centrum Den Diek (ingang zijde Hamelandhal)
Dijkstraat 30
7131DP Lichtenvoorde
Nederland

Plan Route

51.987164, 6.572391

Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde heeft deze maand het thema: 'Muziektherapie door Fleur Taken'. Het wordt een interactieve avond, informatief maar ook vol muziek en samenzang.

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen.

Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar voorkeursmuziek bij mensen met dementie. Fleur Taken, muziektherapeute legt uit hoe we muziek kunnen gebruiken bij onze dierbaren met dementie. Foto Fleur Taken door Rianne fotografeert.

Fleur Taken

Alzheimer Trefpunt uitgelegd

Het Alzheimer Trefpunt is een plek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en andere belangstellenden om elkaar te ontmoeten. U kunt tijdens het Alzheimer Trefpunt in gesprek met lotgenoten, vragen stellen aan professionals en tips en ervaringen delen.

Tijdens de informele bijeenkomst krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst begint met een lezing of interview met betrokkenen, daarna kunnen de bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen.

Locatie Den Diek, kom binnen via de achterdeur

Het Alzheimer Trefpunt kunt u vinden in Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde. Den Diek is te vinden aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde, maar de ingang bevindt zich aan de achterzijde van het pand. Parkeren kan ook aan de achterzijde of op de parkeerplaats van de Hamelandhal die achter Den Diek te vinden is.

Kom dus gewoon achterom, zoals we gewend zijn in de Achterhoek!

De ingang van cultureel centrum Den Diek. Buiten, gebouw met glazen schuifdeuren en groen logo van Cultureel Centrum Den Diek, aan een pleintje met stoeptegels en een picknicktafel 

Deze activiteit maakt deel uit van