Vooraankondiging symposium mantelzorgers en beroepskrachten

Vooraankondiging Informatiebijeenkomst (symposium) voor mantelzorgers en beroepskrachten Thema: Samenspel, dé kans bij dementie 6 juni 2018 in de Oost Achterhoek en op 3 oktober 2018 in de West Achterhoek

Vooraankondiging symposium mantelzorgers en beroepskrachten

Op 6 juni 2018 in Oost Achterhoek en op 3 oktober 2018 in West Achterhoek, vindt de informatiebijeenkomst (symposium) voor mantelzorgers en beroepskrachten plaats. Het symposium staat in het teken van het thema: Samenspel, dé kans bij dementie.

Programma onder leiding van Jan van der Hammen (Ervarea)

Het programma onder leiding van Jan van der Hammen van Ervarea gaat over het “samenspel” tussen de mensen met dementie, hun naasten en de beroepskrachten die erbij betrokken zijn. Iedereen die te maken heeft met dementie ervaart dat mensen veranderen door hun ziekte. Het brengt gevoelens van rouw en machteloosheid met zich mee. Ieder heeft z’n eigen kijk, eigen emoties, eigen vragen en “oplossingen” om met de gevolgen van de ziekte om te gaan. We kunnen daarbij zoveel leren van elkaar!

Jan van der Hammen laat de bezoekers overtuigend zien en ervaren dat hier kansen liggen om het leven met dementie beter te maken. Ook vorig jaar heeft Ervarea het jaarlijkse symposium verzorgd, rond het thema onbegrepen gedrag. Dit is als zeer praktisch en inspirerend ervaren.

Voor wie is het symposium bedoeld?

Het symposium is bedoeld voor zowel mantelzorgers als zorgmedewerkers en sociale wijkteams. De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 2 punten.

De bijeenkomsten op 6 juni en 3 oktober vinden zowel in de middag als de avond plaats. De locatie in Oost Achterhoek op 6 juni is De Besselinkschans in Lievelde.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden vanaf eind april. Meer informatie volgt via de website van Netwerk Dementie Oost Achterhoek (link naar site) en via de lokale media.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gezamenlijke zorgaanbieders, Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland, gemeenten en VIT- hulp bij mantelzorg.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door