Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Voor Hattemers met dementie

Inwoners van Hattem met (beginnende) dementie zijn op maandag 18 september om 12:00 uur van harte welkom bij het Geheugensteunpunt voor een gezellige lunch. De lunch vindt plaats in de Hoenwaard, Hof van Blom 5. Aan tafel ontmoet u andere Hattemers met beginnende dementie of geheugenproblemen, waaronder de deelnemers van het Geheugensteunpunt. Janine Verduijn, coördinator van het Geheugensteunpunt Hattem, begeleidt de lunch. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] of door te bellen naar 06 - 83 93 44 73.  

Voor Hattemse mantelzorgers

Bent u mantelzorger van iemand met dementie, dan bent u op vrijdagmiddag 22 september vanaf 14:00 uur van harte welkom bij Stichting Welzijn Hattem. Er is dan een bijeenkomst voor alle Hattemers die te maken hebben met de zorg voor een naaste met dementie. Kom gezellig langs om informatie in te winnen, ervaringen te delen en vragen te stellen. Er is een casemanager aanwezig, en vanuit het Geheugensteunpunt en het Steunpunt Mantelzorg staan Janine Verduijn en Mariëtte van Raalte voor u klaar. Deelname is gratis. Inschrijven is niet verplicht, maar wel fijn. Stuur een mail naar [email protected] om te laten weten dat u komt. Meer informatie vindt u op de website van Stichting Welzijn Hattem.

HerinneringenRit voor iedereen

Op zaterdag 23 september vindt in Amersfoort de jaarlijkse landelijke HerinneringenRit plaats, georganiseerd door Alzheimer Nederland. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven. Alle deelnemers hebben één ding gemeen: ze fietsen of wandelen voor iemand die ze liefhebben. Voor een persoon die op dit moment leeft met dementie. Voor wie ze misschien wel werken in de dementiezorg. Of ter herinnering aan een dierbare overledene. Iedereen zet zich in voor 1 doel: hoop op een toekomst zonder dementie. Deelname kan individueel of als groep. U kunt kiezen uit 3 fietsafstanden van 40, 80 en 120 kilometer en een wandeltocht van 15 kilometer. Op de website van Alzheimer Nederland vindt u informatie en kunt u zich aanmelden.  

Alzheimer Oost-Veluwe

Op de website van de afdeling Oost-Veluwe van Alzheimer Nederland vindt u meer activiteiten die speciaal worden georganiseerd voor mensen met dementie en hun naasten.