Ga direct naar de contentGa direct naar de content

The Father

Filmtheater GIGANT vertoont op woensdagavond 27 september The Father (met nagesprek). Deze indrukwekkende film (twee Oscars) vertelt over een vader die probeert grip te houden op de werkelijkheid en een dochter die haar best doet hem te ondersteunen. Vanwege Wereld Alzheimer Dag geldt voor alle bezoekers een vriendenprijs van € 8,50. Vrijwilligers van DemenTalent zorgen voor een traktatie bij de koffie of thee. 

Onvergetelijk CODA

De museumrondleiding Onvergetelijk CODA is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie en hun naasten/mantelzorgers. Op maandagmiddag 25 september is er een gratis extra editie. Op woensdagmiddag 27 september kunnen woonzorgmedewerkers en vrijwilligers die werken met mensen met dementie gratis kennismaken met Onvergetelijk CODA. Voor beide activiteiten is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan via [email protected].  

Gratis soep

Woonzorgcentrum de Groene Hoven biedt vanwege Wereld Alzheimer Dag op woensdag 27 september een gratis kop soep aan bij de wekelijkse lunch. Graag vooraf opgeven per telefoon: 06-82664318.

Vergeet-me-nietje

Om aandacht te vragen voor mensen met dementie en hun naasten dragen veel mensen op en rond Wereld Alzheimer Dag een vergeet-me-nietje. Deze speldjes of hangertjes zijn te verkrijgen via Alzheimer Nederland. Bij de zorginstelling KleinGeluk krijgen alle aanwezige medewerkers die dag een gehaakt vergeet-me-nietje aangeboden.

Meer informatie

Het complete activiteitenprogramma is te vinden op de website van Alzheimer Oost-Veluwe. Daar staat ook meer informatie over de ziekte. Mensen met (een vermoeden van) dementie en hun mantelzorgers kunnen ook terecht bij het Geheugensteunpunt Apeldoorn voor informatie, advies, ontmoeting of ondersteuning.

Wereld Alzheimer Dag wordt in Apeldoorn georganiseerd door Alzheimer Oost-Veluwe, Geheugensteunpunt Apeldoorn, Zorggroep Apeldoorn, KleinGeluk, Su-International, HomeInstead, CODA en GIGANT.