Bestuurslid vrijwilligersbeleid

Ben jij een gedreven aanpakker die vooruit kan denken en mensen weet te verbinden?   

En wil je:  

  • Ervoor zorgen dat onze vrijwilligers het enorm naar hun zin hebben?   

  • Relevante netwerken bouwen en onderhouden?   

  • Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?   

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Oost-Veluwe. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

Als Bestuurslid Vrijwilligersbeleid ben je primair verantwoordelijk voor het vinden en vooral verbinden van onze vrijwilligers. Je vertaalt het landelijke beleid naar jouw lokale afdeling en streeft ernaar dat Alzheimer Nederland (en jouw afdeling) de leukste en beste organisatie is om vrijwilligerswerk voor te doen! De ambities en het activiteitenplan van jouw afdeling gelden als basis voor jouw vrijwilligersplan. Je zorgt ervoor dat je de beschikking hebt over de juiste mensen en dat zij op de juiste manier worden ingezet. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bestuur en de regio. Ga uit van ca. 2 tot 4 uur per week. 

Dus ben jij iemand die:

  • Mensen kan inspireren en met elkaar kan verbinden?  

  • Een relevant netwerk heeft of dit wil opbouwen?    

  • Gemakkelijk contacten legt en een echt ‘mensenmens’ is?   

  • Resultaatgericht is?  
     

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via oostveluwe@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

Deze pagina maakt deel uit van