Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Eigenaar Monique Zuidwijk ziet dagelijks dat steeds meer mensen dementie krijgen én vaak zo lang mogelijk, zeker in het mooie Hattem, thuis willen blijven wonen. ‘Wij assisteren en begeleiden senioren en krijgen dus steeds meer te maken met dementie. Daarom vond ik het belangrijk dat iedereen in mijn team, naast de online training ‘Goed omgaan met dementie’ óók de fysieke ‘Dementie Vriendelijk’ training voor de thuiszorg zou volgen.’

Monique vervolgt: 'De trainer van Samen Dementievriendelijk heeft veel informatie over dementie gedeeld. Daarnaast was er volop ruimte voor het stellen van vragen over specifieke situaties. Zeer waardevol voor mij en mijn collega's!’

Naast het werk voor BurenService Hattem was Monique Zuidwijk jarenlang bestuurslid Alzheimer Oost-Veluwe én vrijwillig belangenbehartiger voor mensen met dementie in Hattem. Daar stopt ze nu mee en de uitreiking van dit certificaat is een mooie afsluiting van deze periode.

Belangrijk voor ondernemers
Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt dementie. De kans dat je ermee te maken krijgt, ook op je werk, wordt dus steeds groter. Het is belangrijk dat mensen met dementie onderdeel blijven van de samenleving. Ondernemers kunnen daaraan bijdragen. Arnout Korteweg: ‘Ik hoop dat veel ondernemers het voorbeeld van BurenService Hattem volgen. Door zoveel mogelijk krachten te bundelen kunnen we belangrijke stappen zetten op weg naar een dementievriendelijke samenleving.’ Via www.samendementievriendelijk.nl hebben ondernemers toegang tot trainingen en andere informatie om hun bedrijf dementievriendelijk te maken.

Op de foto staan van links naar rechts: Jessica van Amerongen en Monique Zuidwijk van BurenService Hattem en Arnout Korteweg van Alzheimer Nederland afdeling Oost-Veluwe.