DEMENTIE VAN BINNENUIT

Woensdag 2 november om 19.30 uur (inloop 19.00 uur), in Dorpshuis De Heerd in Heerde, gaat Karin Willemsen, schrijfster van het boek “Ontwarren” en ervaringsdeskundige met alle aanwezigen in het Alzheimer Café Heerde in gesprek.

In 2010 kreeg zij zelf geheugenklachten, viel een jaar uit in werk en werd uiteindelijk verdacht van een vroegtijdige dementie. De oorzaak van haar klachten bleek oplosbaar. Zij herstelde en voelt zich nu rijk met de ervaring van binnenuit. Zij kan vertellen hoe het is om te leven met een fors geheugenverlies, oriëntatie problemen, mensen niet meer te herkennen, de aandacht niet meer kunnen verdelen. Hoe de omgeving haar kon maken (ruimte geven) en breken (overnemen, invullen).

Deze ervaring gaf haar de mogelijkheid een andere kijk op dementie te ontwikkelen. Zij wil graag haar ervaring delen om mensen met dementie een stem te geven.

Bijzonder is hoe ze door overgave aan het proces van achteruitgang, juist ook prachtige momenten ervaart. In het hier en nu leven, intens genieten van de natuur, waardevolle vriendschappen. Wat bovenal raakt is de onvoorwaardelijke liefde voor en van haar kinderen. Intuïtief deden zij steeds het juiste, waardoor Karin steeds gewoon moeder kon zijn. Een aanrader voor iedereen die met dementie te maken heeft.

Dit is een bijzondere kans om te begrijpen wat dementie met je doet en wat je als omgeving beter wel of juist niet moet doen. Deze avond belooft een hele mooie bijzondere avond te worden die u niet mag missen!

Per 2 november verhuist het Alzheimer Café Heerde naar een andere locatie: De Heerd, Griftstraat 8 te Heerde. Er is een grote parkeerplaats aan de Markstraat.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Annemieke Wijma tel.  06 20596404 of met Fennie Tiemens tel. 06 15101849

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door