Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Dansen op de stoel in De Bongerd

Dansen op de stoel - De Bongerd
Dansen op de stoel in De Bongerd

Meer dan 500 mensen bereikt
We hebben de afgelopen maanden bij maar liefst 40 zorginstellingen, geheugensteunpunten en dagbestedingen workshops Dansen op de stoel verzorgd. Meer dan 500 mensen met o.a. geheugenproblemen, dementie en NAH hebben een muzikale reis door hun brein mogen maken. 
 
Plezier en ontspanning
Wat een schat aan ervaringen heeft dit opgeleverd! Mensen waar bijna geen contact mee mogelijk was, gingen een paar woorden spreken, gingen glimlachen en keken om zich heen. Ook mensen die dwaalden door het verpleegtehuis bleven bij deze workshop. Mensen die nergens aan mee wilden doen gingen toch met Juliette dansen.  
Soms kwamen we bij zorginstellingen, waar men zich afvroeg of het niet teveel prikkels zou geven aan bewoners. Gelukkig bleek telkens weer dat deze manier van bewegen plezier en ontspanning bracht bij bewoners.  
 
Train de trainer
We sloten onze muzikale reis af met drie workshops voor de beroepskrachten van de 40 locaties waar we geweest zijn. In totaal deden daar 40 beroepskrachten aan mee en konden we hen inspireren en leren om zelf een les Dansen op de stoel te geven. Al met al was dit een intensieve en vooral hele mooie muzikale reis die ik niet snel zal vergeten. 

Er komt een vervolg!
Aan een vervolg wordt gewerkt. Samen met het Cultuurplein in Heerde en Alzheimer Oost-Veluwe werk ik aan een structureel aanbod van wekelijkse lessen Dansen op de stoel voor mensen met geheugenproblemen en dementie die nog thuis wonen. Een aantal plaatselijke fondsen heeft al budget toegezegd om met een wekelijkse les te starten. We hebben nog niet alle financiën bij elkaar. Wilt u ons helpen, neemt u dan contact met mij op via [email protected] 

Zodra de wekelijkse lessen van start gaan kondigen wij dit aan via de social mediakanalen en websites van het Cultuurplein en Alzheimer Oost-Veluwe. 

Hartelijke groet,
Fennie Tiemens