Film Kapsalon Romy in Gigant Apeldoorn

Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag op 21 september vindt bij Gigant in Apeldoorn de voorpremière plaats van de film Kapsalon Romy. In samenwerking met de Distributeur Cinemien en Gigant. In Apeldoorn heeft het Alzheimer bestuur van Afd. Oost-Veluwe kunnen bewerkstelligen dat deze film al op 21 september gezien kan worden.

Deze film is toegankelijk voor alle belangstellenden.

Kapsalon Romy is de nieuwe speelfilm van regisseur Mischa Kamp (Het paard van Sinterklaas), naar het gelijknamige boek en scenario van Tamara Bos. De film is voor iedereen van 8-88 jaar en gaat over beginnende Alzheimer en de kracht van familiebanden.

In de hoofdrollen spelen Beppie Melissen (Jiskefet, Gooische vrouwen) en de 11-jarige Vita Heijmen. Ook Noortje Herlaar, Bianca Krijgsman en Guido Pollemans spelen mee.

Eerder werd de film bekroond als Beste Europese jeugdfilm van 2019 op het Noorse International Children’s Film Festival.

Kapsalon Romy vertelt het verhaal van kleindochter Romy (de debuterende Vita Heijmen), die elke dag naar oppas-oma Stine (Beppie Melissen) moet omdat haar pas gescheiden moeder Margot (Noortje Herlaar) moet werken.

Oma werkt nog steeds als kapster maar worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zo veel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat, trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Aanvang film 16:15 uur.

Wilt u meer weten over deze prachtige film of kaartjes bestellen? Ga dan naar de website van Gigant, www.gigant.nl

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door