Hattem dementievriendelijk: denkt u mee op 1 november?

Het Geheugensteunpunt en de gemeente Hattem organiseren op 1 november een bijeenkomst die in het teken staat van Samen Dementievriendelijk Hattem. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 1 november van 15.30 tot 17.30 uur in het stadhuis (inloop vanaf 15.00 uur).  

 

Inspirerende sprekers
Drie inspirerende sprekers vertellen waarom zij een dementievriendelijke samenleving zo belangrijk vinden. Allereerst komt een van onze inwoners aan het woord. Hij leeft met de diagnose dementie en vertelt hoe dat voor hem is. Vervolgens deelt Teun Toebes (1999) zijn visie. Teun staat voor een betere wereld voor mensen die leven met dementie, want hij vindt dat ieder mens recht heeft op een zo’n goed mogelijke levensstandaard, ongeacht leeftijd of diagnose. Daarom is hij ruim twee jaar geleden gaan wonen in een verpleeghuis om te ervaren hoe mensen met dementie leven en van ze te leren. Want alleen door naar mensen met dementie zelf te luisteren kunnen wij hun en daarmee tegelijk onze wereld veranderen. Volgens Teun is het hoog tijd dat die werelden samenkomen! Tot slot deelt een Hattemse tandartsenpraktijk hun ervaring met het zorg verlenen aan klanten met dementie.   

 

Meedenken 
Als afsluiting gaan we, onder het genot van een hapje en drankje, met elkaar in gesprek om te bedenken hoe we Hattem dementievriendelijk kunnen maken. Daarbij zijn ieders ideeën en input van harte welkom! 

Komt u ook?

Hattemse ondernemers, instanties, verenigingen en inwoners zijn van harte welkom om mee te doen en mee te denken. 

Komt u ook?
U kunt zich opgeven door te mailen naar hattem@hetgeheugensteunpunt.nl. Of neem contact op met Janine Verduijn, coördinator van het Geheugensteunpunt in Hattem. Zij is bereikbaar op (06) 83934473.  

Landelijk initiatief 
Het initiatief om Hattem dementievriendelijk te maken sluit aan bij het landelijke initiatief Samen Dementievriendelijk van Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS. Meer informatie staat op www.samendementievriendelijk.nl

 

foto: https://teuntoebes.com

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door