Heel Hattem, Heerde en Epe bakt voor mensen met dementie

Heel Hattem, Heerde en Epe bakt voor mensen met dementie

Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe, bestaat in 2021 maar liefst 30 jaar. Daarom is er contact opgenomen met de Rotary Hattem-Heerde om mee te denken hoe dit bijzondere feit gevierd zou kunnen worden.

Uiteindelijk is ervoor gekozen om in de week van Wereld Alzheimer Dag de bewoners van verzorgingshuizen en verpleeghuizen in Hattem en Heerde te verrassen met een lekkere traktatie. Dit plan klonk goed en gaandeweg bleek het aantal traktaties op te lopen tot ruim 400 stuks. Met recht werd het “heel Rotary Hattem-Heerde bakt” want zo’n 10-tal bakkers heeft de hele week in de keuken gestaan om de klus te klaren en het resultaat liegt er niet om!

Op zaterdag 25 september zijn meerdere leden van de Rotary op pad gegaan en hebben op zo’n 10 verschillende locaties de bewoners verrast.  Het werd een ochtend met mooie ontmoetingen. Met deze bijzondere en fijne samenwerking tussen Alzheimer Oost-Veluwe en de Rotary is concreet invulling gegeven aan het thema van Wereld Alzheimer Dag, de vele gezichten van Dementie.

Geïnspireerd door deze leuke en lekkere plannen hebben Hooite Meursing en Harry Franke, (twee bestuurders van Alzheimer Nederland, Oost-Veluwe uit Epe) er spontaan voor gekozen om ook lekkernijen te laten maken! Deze zijn op zaterdag 25 september zeer hartelijk in ontvangst genomen door bijna 300 bewoners van de verzorgings- en verpleeghuizen in Epe en Vaassen.

Al met al heeft de 30e verjaardag van Alzheimer Nederland, Afdeling Oost-Veluwe hiermee een zeer feestelijk tintje gekregen.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door