Ga direct naar de contentGa direct naar de content

De dementiebril is een korte film die je bekijkt via een Virtual Reality-bril. Je kruipt als het ware in het hoofd van een persoon met dementie. Even ben jíj degene die dementie heeft. Je ziet tegen welke problemen iemand aanloopt bij dagelijkse situaties zoals koffiezetten. Ook ervaar je hoe anderen op jou reageren. Ondertussen hoor je de gedachten van iemand met dementie.

De dementiebril is ontwikkeld voor mantelzorgers van mensen met dementie. Doordat zij even kunnen meemaken wat hun dierbare met dementie dagelijks ervaart, leren zij hun dierbare beter begrijpen.

Onder deskundige begeleiding van Janine Verduijn van het Geheugensteunpunt Hattem en Marriët de Kraker van het Geheugensteunpunt Apeldoorn konden leden van het bestuur van Alzheimer afdeling Oost-Veluwe onlangs gebruikmaken van de Dementiebril. Een ervaring die diepe indruk op ons maakte. 

Ben je mantelzorger en wil je de training met de bril ook graag volgen? Neem dan contact op met het Geheugensteunpunt in Hattem of Apeldoorn om de mogelijkheden in onze regio te bespreken.