Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Ik wil me als vrijwilliger inzetten voor mensen met dementie en hun naasten. Bekijk de mogelijkheden:

Alzheimer Trefpunt en Alzheimer Café

Onze vrijwilligers organiseren maandelijks bijeenkomsten in het Alzheimer Trefpunt in Apeldoorn en het Alzheimer Café in Heerde. Fijne ontmoetingsplekken waar we met inwoners van onze regio in gesprek gaan over omgaan met dementie. Onze bijeenkomsten hebben inspirerende, informatieve en soms ook confronterende thema's. Je kunt altijd rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussies en lotgenotencontact. Heb je een vorm van dementie of ben je mantelzorger, betrokken buur, vriend of familielid van een naaste met dementie? Dan ontmoeten we je graag. De toegang is altijd gratis en de koffie of thee staat voor je klaar. 

Voorlichting

Regelmatig worden wij uitgenodigd om voorlichting te geven over dementie en de gevolgen ervan. Dat doen we graag! Het geven van voorlichting zien wij als een belangrijke taak. Het kan steun bieden en het bevordert de acceptatie in de maatschappij van mensen met dementie. Meer dan 70% woont immers thuis. Onze ervaren voorlichters komen in overleg en op aanvraag langs. Bijvoorbeeld bij verenigingen, instellingen, vrijwilligersorganisaties, kerken, overheidsinstanties, woonzorgcentra, buurthuizen of wijkcentra. De inhoud en het niveau van onze voorlichting sluit altijd aan bij de vragen, wensen en mogelijkheden van de aanwezigen.

Voor meer informatie of voor het plannen van een voorlichtingsbijeenkomst kun je contact opnemen met Yolande Slagman via [email protected] of 06 57 94 17 82. 

Samen Dementievriendelijk!

Een dementievriendelijke gemeente stimuleert en faciliteert burgers, bedrijven en organisaties om zich actief in te zetten voor een dementievriendelijke samenleving. Zo ontstaat er een gemeenschap waarin iedereen dementie ziet, herkent en accepteert. En waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers zich geholpen voelen wanneer zij het even niet meer weten. Wij stimuleren de gemeenten in onze regio om mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk mee te laten doen in de samenleving. Dat doen we onder de vlag van Samen Dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS. Wil je daaraan bijdragen? Volg dan de gratis training! 

Belangenbehartiging

Onze belangenbehartigers zijn actief in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Hattem en Voorst. Zij zijn gesprekspartner voor beleidsmakers, politici, zorginstellingen, dementienetwerken en hulpverleners in onze regio Oost-Veluwe. Belangenbehartigers zijn vrijwilligers die goed op de hoogte zijn van de standpunten van Alzheimer Nederland en deze uitdragen in hun gemeente. Zo komen ze op voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten, stimuleren ze passende zorg en de juiste ondersteuning in onze regio. 

Ons bestuur

Ons actieve, gezellige regiobestuur bestaat uit betrokken vrijwilligers die zich met plezier inzetten voor mensen met dementie en hun naasten in onze regio. Je kunt ons per email bereiken, klik daarvoor op de link: