Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Onvergetelijke Kookclub voor mensen met dementie

Van de 290.000 mensen met dementie in Nederland woont 70% thuis. Gerjoke Wilmink, directeur bestuurder Alzheimer Nederland: “1 op de 5 mensen krijgt dementie. De diagnose is heel erg verdrietig, maar het betekent niet dat het leven direct ophoudt. Veel mensen raken in een isolement, vanuit schaamte of een gevoel op hun tenen te moeten lopen. Terwijl zo lang mogelijk meedoen en je waardevol voelen juist belangrijk is, voor ieder individu. Eenvoudigweg plezier beleven aan wat nog wél kan. Bij de Onvergetelijke Kookclub kan dat. Ieder binnen de eigen mogelijkheden en in een veilige en prettige omgeving.” 

Geïnspireerd op Restaurant Misverstand

Vanuit de afdeling Oost-Veluwe van Alzheimer Nederland heeft bestuurslid Rob Schuyt uit Epe het initiatief genomen voor de kookclub in Epe. Rob: “De Onvergetelijke Kookclub is geïnspireerd op het bekende tv-programma Restaurant Misverstand. Daar zagen we dat dementie ingrijpend is en dat lotgenoten veel steun hebben aan elkaar. Het is waardevol om samen de handen uit de mouwen te steken, samen te koken en plezier te beleven. Ik ben er trots op dat we dat nu ook in Epe kunnen aanbieden met onze eigen Onvergetelijke Kookclub.” 

Samenwerking met InteraktContour

Op zoek naar een geschikte locatie kwam Rob Schuyt in aanraking met woonlocatie Rütli van InteraktContour. Zij stellen hun goed uitgeruste, ruime keuken ter beschikking voor de maandelijkse bijeenkomsten van de Onvergetelijke Kookclub Epe.  

30ste Onvergetelijke Kookclub

De Onvergetelijke Kookclub in Epe is de 30ste Kookclub van Nederland en tevens de hekkensluiter in het gezamenlijke project van de Postcodeloterij, Resto van Harte en Alzheimer Nederland. 

Meer informatie

De Onvergetelijke Kookclub Epe is een vaste groep van maximaal 10 koppels die iedere vierde dinsdag van de maand van 11:00 tot 14:00 uur samen koken aan de Willem Tellstraat 15 in Epe. De bijdrage is € 10,00 euro per persoon per keer. Dit is inclusief 3-gangenlunch, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop. Voor meer informatie kunt u bellen naar Rob Schuyt: 06 20237276.