Vanaf 1 september iedere maand een Alzheimer Café in Heerde!

Het Alzheimer Café Heerde kijkt er enorm naar uit om vanaf 1 september eindelijk weer haar deuren te openen en live bezoekers te ontvangen bij De Spikke aan de Stationsstraat in Heerde. 

Om tegemoet te komen aan de wensen van vele bezoekers is ervoor gekozen om het Alzheimer Café niet alleen ’s avonds maar ook ’s middags te houden!
Dat betekent dat de eerste woensdag van de maand in de oneven maanden er een Alzheimer Café is van 19.30 tot 21.00 uur en in de even maanden een middagbijeenkomst van 13.30 tot 15.30 uur.

Het avondprogramma blijft als vanouds ingevuld met een informatieve gastspreker over diverse onderwerpen, zoals “is het vergeetachtigheid of dementie”, “Wat kan ik regelen bij notaris als de diagnose dementie vastgesteld is” en “Wat is de rol van de huisarts bij dementie?

Het middagprogramma heeft een nieuwe opzet, de zaal bij De Spikke krijgt een grote stamtafel waar meerdere mensen kunnen aanschuiven en diverse kleine tafeltjes. De vrijwilligers zorgen voor een lekker kopje koffie of thee en er is ruimte om met andere bezoekers ervaringen delen of gewoon een gezellig praatje te hebben. 

Aan de stamtafel zit elke middagbijeenkomst een gast zoals een fysiotherapeut, praktijkondersteuner huisartsen, casemanager of muziektherapeut. U kunt luisteren naar tips en natuurlijk ook zelf vragen stellen.

Deze middag is ook bijzonder geschikt om samen met uw naaste met dementie te komen.  Deskundige vrijwilligers maken het mogelijk te maken dat als u als mantelzorger even aan de stamtafel kan plaatsnemen terwijl de vrijwilliger met uw naaste met dementie in gesprek te gaat of een ommetje maakt.

Tijdens de eerste woensdagavond op 1 september is Marie-Josée Andringa onze gastspreker en het onderwerp is: “Is het vergeetachtigheid of dementie?”.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het programma van het Alzheimer Café, dan kunt u dit telefonisch doorgeven op nr.06 20596404 of 06 1510 1849. Per mail zijn wij bereikbaar op: alzheimercafe.heerde@alzlheimervrijwilligers.nl en op FB onder Alzheimercafé Heerde.

 

 

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door