Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Vrijwilliger belangenbehartiging in Apeldoorn

Wil jij je inzetten voor mensen met dementie en hun naasten?

Als Belangenbehartiger kom je op voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten in Apeldoorn. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en draagt deze uit bij beleidsmakers, politici en relevante organisaties en instellingen binnen Apeldoorn. Je neemt deel aan overleggen of werkgroepen binnen Apeldoorn en geeft daar gevraagd en ongevraagd advies. Je hebt een open oog voor kansen om Apeldoorn dementievriendelijker te maken en je draagt daar graag concreet een steentje aan bij. 

Als Belangenbehartiger Apeldoorn maak je deel uit van een klein team. Binnen dit team verdelen we onderling de werkzaamheden en houden we elkaar op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Ben jij iemand die:
•    Een warm hart heeft voor mensen met dementie en hun naasten;
•    Zonder eigenbelang en met open vizier kan werken;
•    Een relevant netwerk heeft of wil opbouwen in Apeldoorn;
•    Initiatiefrijk en resultaatgericht is;
•    Graag en goed samenwerkt;
•    Flexibel inzetbaar is en gemiddeld 2 tot 4 uur per week beschikbaar is?

Dan komen wij graag met je in contact!
Heb je belangstelling voor de functie van Belangenbehartiger Apeldoorn en wil je met ons kennismaken? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met ons bestuurslid Dolly Verhoeven, mail [email protected] tel. 06-51317020.

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring. Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen. Alzheimer Nederland  werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen. 

Afdeling Oost-Veluwe
Als belangenbehartiger maak je deel uit van de afdeling Oost-Veluwe (Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde en Voorst). Hier werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Als vrijwilligers zorgen  we ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. We behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen. 
Wij zijn als afdeling Oost-Veluwe lid van en actief binnen het regionale Netwerk Dementie/Geriatrie. Via dit netwerk, dat bestaat uit instellingen die werken voor mensen met dementie, hebben wij overleg met en toegang tot beleidsmakers en zorguitvoerders in onze regio.

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten?
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Samen aan tafel