Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Voorlichter

Ben jij iemand die graag voor groepen staat en gemakkelijk contacten legt?

En wil je mensen met dementie en hun naasten écht helpen met voorlichting en advies over dementie? Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie. 

Als Voorlichter geef je presentaties voor diverse groepen toehoorders. Je maakt daarbij gebruik van het beschikbare professionele voorlichtingsmateriaal van Alzheimer Nederland en de website www.dementie.nl. Een gedegen voorbereiding vooraf en een goed luisterend oor tijdens de bijeenkomst zijn van groot belang om een voorlichting tot een succes te maken. 

De tijdsbesteding bestaat uit 2 tot 8 keer per jaar het verzorgen van een presentatie in de regio. Daarnaast kom je 2 keer per jaar samen met de gezellige werkgroep voorlichting binnen je regionale afdeling.  

Dus ben jij iemand die:
•    Graag voor een groep staat?
•    Presentaties kan verzorgen? 
•    Empathisch is met een luisterend oor? 
•    Wil nadenken over hoe voorlichting kan worden ingezet in onze regio? 

Dan komen wij graag met je in contact!
Heb je belangstelling voor de functie van Medewerker informatievoorziening en wil je met ons kennismaken? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met: ons bestuurslid Yolande Slagman, mail [email protected] tel. 06-57941782.

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring. Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen. Alzheimer Nederland  werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen. 

Afdeling Oost-Veluwe
Als voorlichter maak je deel uit van de afdeling Oost-Veluwe (Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde en Voorst). Hier werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Als vrijwilligers zorgen we ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. We behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen. 
Wij zijn als afdeling Oost-Veluwe lid van en actief binnen het regionale Netwerk Dementie/Geriatrie. Via dit netwerk, dat bestaat uit instellingen die werken voor mensen met dementie, hebben wij overleg met en toegang tot beleidsmakers en zorguitvoerders in onze regio.

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten?
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus. 

Vrijwilligers op pad