Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Geheugensteunpunten

Tijdens de bijeenkomsten van het Geheugensteunpunt in Hattem, Vaassen en Heerde is Wereld Alzheimer Dag onderwerp van gesprek. Voor de deelnemers heeft Alzheimer Afdeling Oost Veluwe een leuke attentie. Het Geheugensteunpunt is bedoeld voor mensen met beginnende dementie, of een vermoeden daarvan. Zij ontmoeten elkaar, zijn samen actief en ondersteunen elkaar.

Workshops

In Heerde organiseren Alzheimer Afdeling Oost Veluwe en Cultuurplein Noord Veluwe op donderdag 22 september de workshop "Bewegen is goed voor je brein". Dansdocente Juliette Nieboer neemt deelnemers mee op een muzikale reis door het brein en laat ze op hun stoel bewegen. De methode is van Andrew Greenwood, voormalig danser/balletmeester en oprichter van Switch2Move. Hij heeft een beweegprogramma ontwikkeld waarbij zowel de fysieke, psychische als sociale aspecten bij de deelnemers worden aangesproken. Deze methode van bewegen brengt plezier en geeft meer contact met en tussen de mensen met dementie. 

Vooruitblik op Samen Dementievriendelijk Hattem

Hattemers die willen bijdragen aan een dementievriendelijke samenleving zijn op 1 november van 15:30 tot 17:30 uur welkom in het stadhuis voor een bijeenkomst over dit thema.

Een dementievriendelijke samenleving is een gemeenschap waarin iedereen dementie herkent en mensen met dementie helpt wanneer zij het even niet meer weten. De werkgroep Samen Dementievriendelijk Hattem heeft verschillende sprekers uitgenodigd, waaronder Teun Toebes. Op zijn 21e ging hij in een verpleeghuis wonen en schreef er het boek VerpleegThuis over. Teun deelt tijdens de bijeenkomst van 1 november zijn ervaringen en ideeën over hoe mensen met een diagnose dementie langer kunnen deelnemen aan de samenleving.