Nieuw initiatief voor vrouwen met geheugenproblemen in Uden: Vrouwensociëteit

Vrouwensociteit

Een plek waar vrouwen met geheugenproblemen  elkaar ontmoeten om een kop koffie te drinken, wat te praten, of iets leuks ondernemen. Dat heeft onze afdeling voor ogen met de Vrouwensociëteit.  De eerste bijeenkomst is op maandag 24 juni, daarna iedere tweede en vierde maandag van de maand in de Kinderboerderij aan de Artillerieweg in Uden.

In navolging van de eerder opgerichte Mannensociëteit start Alzheimer Nederland in Uden nu ook met een Vrouwensociëteit, speciaal voor vrouwen met geheugenproblemen. De bijeenkomsten worden begeleid door enthousiaste  vrouwen die van gezelligheid houden. Marianne Westdijk, Marjon Oorthuizen, Jeanne Stout, Hermien van de Kerkhof en Dymph Saers zijn vijf van hen.

Wat doen zij zoal? “Dat laten wij vooral afhangen van de vraag. De ene keer zullen het vrouwendingen zijn, gewoon met elkaar praten en iets drinken. Met mooi weer zoeken we de buitenlucht op bijvoorbeeld midgetgolf of we nemen een kijkje in de kinderboerderij zelf. Wij zijn heel blij dat wie hier iedere twee weken een mooie ruimte tot onze beschikking hebben,” vertellen de initiatiefnemers.

De sociëteit staat natuurlijk ook open voor suggesties van deelnemers en/of mantelzorgers. Bij uitstapjes kan het tijdstip - in overleg met de deelnemers -   afwijken.


Deelname kost 7,50 euro per keer, inclusief consumpties. Aan de uitstapjes zijn, afhankelijk van de activiteit, extra kosten verbonden.  De eerste bijeenkomst is op maandag 24 juni. De bijeenkomsten beginnen om 14.00 uur en eindigen rond 16.00 uur en worden gehouden in de Kinderboerderij aan Artillerieweg 3 in Uden.

Voor aanmelding of meer informatie: 06-54 76 22 35 of e-mail
oss-uden-meierijstad@alzheimernederland.nl 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door