Start Mannensociëteit in Uden

foto mannensociëteit

In Uden start de plaatselijke afdeling van Alzheimer Nederland met een Mannensociëteit, speciaal voor mannen met geheugenproblemen. De mannen komen op de iedere eerste en derde maandagmiddag van de maand bij elkaar voor diverse activiteiten.

De bijeenkomsten worden begeleid door een aantal bevlogen mannen, die ook van gezelligheid houden. Henk van Zutven, Wim Westdijk en Walter Loeffen zijn drie van hen: “Wat wij zoal doen? Dat laten wij vooral afhangen van de vraag. De ene keer zullen dat ‘mannendingen’ zijn. Denk aan biljarten, een kaartje leggen of gewoon wat met elkaar praten en iets drinken. De planning is om de andere bijeenkomst samen een activiteit te ondernemen. Met mooi weer zoeken we de buitenlucht op, bijvoorbeeld midgetgolf of jeu de boules en tijdens de koude wintermaanden denken we aan een museumbezoek.” De sociëteit staat open voor suggesties van deelnemers en/of mantelzorgers. Bij uitstapjes kunnen de dagen en het tijdstip – in overleg met de deelnemers - afwijken.

Deelname is in principe gratis. Wel wordt er per keer een vast bedrag van € 7,50 in de pot gestopt voor consumpties. In geval van overschot worden hiermee eventuele entreekosten betaald.

De eerste bijeenkomst is op maandag 5 februari 2018. “Dan beginnen we meteen met een uitstapje”, aldus de initiatiefnemers: “Bij voldoende deelname gaan we langs bij een schilderles bij de Kunstkolder. Daar willen we eens kijken wat voor creativiteit er in ons schuilt.” De daaropvolgende bijeenkomst is op maandag 19 februari 2018.

De bijeenkomsten van de Mannensociëteit zijn op de eerste en derde maandagmiddag van de maand van 15.30 uur tot 17:30 uur in de brasserie van MuzeRijk, Klarinetstraat 4 in Uden.

Aanmelden kan via (06) 54 76 22 35 of oss-uden-meierijstad@alzheimer-nederland.nl

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door