10-jarig jubileum "Blijf Actief" in Veghel

Wat een prachtige middag in het PieterBrueghelHuis. Op donderdag 16 november 2017 werd het 10-jarig jubileum van de wandelgroep “Blijf Actief “ gevierd. Een heerlijke buitenactiviteit voor mensen met geheugenproblemen en een ieder die zich bij ons “thuis” voelt.

Samen met deelnemers, mantelzorgers, vrijwilligers en als extra gast wethouder Eus Witlox van de gemeente Meierijstad (portefeuille: zorg, volkshuisvesting en volksgezondheid) genoten we die dag van een heerlijke wandeling.

Zoals elke donderdag zijn we om 14:00 uur vertrokken. Tijdens de wandeling ben je lekker in beweging, kun je tegelijkertijd gezellig met iemand praten en ondertussen ook nog van de natuur genieten.

In het bos stopten we voor oefeningen, ons hele lichaam komt daarbij aanbod. Daarna volgde er nog een spel met overgooien van allerlei materiaal. Hierbij komt iedereen letterlijk en figuurlijk goed los!

Natuurlijk was er na de wandeling “een lekker bakkie koffie”, met vandaag een heerlijk taartje ter ere van het jubileum. Ondertussen konden we genieten van live accordeon muziek en haalden we samen herinneringen op aan 10 mooie jaren.

De wethouder benadrukte in zijn toespraak nogmaals het belang van bewegen en het wekelijks samen komen. Belangrijk is het dat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen aan deze gezellige buitenactiviteit.

De wandelgroep “Blijf Actief” is een activiteit van ONS Welzijn, de welzijnsorganisatie van Noordoost Brabant, in samenwerking met Alzheimer Nederland, afdeling Oss-Uden-Veghel. ONS welzijn streeft naar een samenleving waarin iedereen meedoet en waarin iedereen bijdraagt aan geluk voor zichzelf en anderen. Ieder mens doet mee en telt mee. 

Deelname aan de wandelgroep is voor alle deelnemers altijd gratis. Ondersteuning wordt gegeven door een vaste, enthousiaste groep begeleiders, onder leiding van Gonny van Zutven, waardoor iedereen zich meestal snel veilig en vertrouwd voelt. Het gaat bij onze wandeling niet alleen om het bewegen, maar ook om het contact en de gezelligheid. Het uitwisselen van ervaringen en in contact komen met lotgenoten geeft meer lucht.

Elke donderdagmiddag om 13:45 uur komen we bij elkaar in het PieterBrueghelHuis, Middegaal 25, Veghel en vanaf 14:00 uur zijn we lekker sportief aan het bewegen in de buitenlucht en worden er oefeningen gedaan. Iedereen kan in zijn/haar eigen tempo mee lopen. Om 15:00 uur zijn we terug en praten nog even na onder het genot van een kopje koffie. We sluiten de middag rond 15:30 uur af. Bij slecht weer wordt er een vervangend programma binnen aangeboden.

Dus zet de stap en kom met ons mee wandelen en geniet wekelijks van het samen in beweging zijn!!!

Aanmelden of meer informatie: ONS welzijn, telefonisch bereikbaar onder nummer:
088 - 374 2525.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door