Word dementievriendelijk en doe de gratis online training

dementievriendelijk vergeet mij niet

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus we krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar met een klein beetje moeite kunnen we veel voor elkaar betekenen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten. Alleen samen kunnen we Nederland dementievriendelijk maken.

Als je dementievriendelijk bent:
● Kun je iemand met dementie erkennen en herkennen in het dagelijks leven.
●  Weet je hoe je iemand met dementie en hun mantelzorger kunt helpen. Dit leer je bijvoorbeeld door het volgen van een (online) training.
● Heb je oog voor wat mensen met dementie nog wél kunnen.
● Help je het taboe rondom dementie te doorbreken.

Volg een (online) training
In Nederland leven 270.000 mensen met dementie. De meesten van hen wonen thuis. Zij willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Ontdek hoe jij daaraan kunt bijdragen. Doe in 15 minuten de gratis training 'GOED omgaan met dementie'. In deze training leer je in simpele stappen beter contact te maken als je een (on)bekende met dementie tegenkomt. Bijvoorbeeld op straat, in het park, in een winkel of bibliotheek. Je vindt alle trainingen op de website samendementievriendelijk.nl. Na aanmelden kun je kiezen uit verschillende trainingen. Je kunt teams aanmaken, bijvoorbeeld met je sportclub, vereniging of bedrijf. Daarmee nodig je vrienden of collega’s uit om een bepaalde training te doen. Ook voor bedrijven zijn er online trainingen, gericht op specifieke branches.

Training of workshop voor organisaties op locatie
Naast de online trainingen kunnen ook trainingen op locatie gegeven worden. De trainers verzorgen praktijkgerichte trainingen en workshops op maat voor uw organisatie. In de trainingen draait het eerste deel om het vergroten van de kennis over dementie. In het interactieve tweede deel gaan uw medewerkers samen aan de slag met situaties die in uw organisatie (kunnen) voorkomen. Een training (ca. 2,5 uur voor 10-20 deelnemers) of workshop (ca. 1 uur voor een onbeperkt aantal deelnemers) kan in overleg met u worden vormgegeven. 
Bel 0800 – 6002 of stuur een e-mail naar info@samendementievriendelijk.nl.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door